Odresci ugora s tikvicama
(preuzeto s coolinarke, i prilagođeno anti-candida dijeti)
Za 2 osobe:
6 odrezaka ugora
2 tikvice (poveće)
1/2 L kozijeg mlijeka (ovisi o broju odrezaka, bitno je da su natopljeni/potopljeni u mlijeku)
sok 1 limuna
1/2 žlice ekstra djevičanskog ulja kokosa
2 režnja češnjaka
šaka svježih začina (vlasac, bosiljak,malo ružmarina)
sol, papar
Staviti odreske ugora u zasoljeno mlijeko i ostaviti 45min- 1h. Izvaditi odreske i mlijeko ostaviti po strani.
Malo zasoliti odreske i posuti limunovim sokom. U dubljoj tavi zagrijati pola žlice kokosovog ulja i staviti ribu da se dobro ispeče. Ja sam je pekla 10-15 min na jednoj strani i potom okrenula. Kad mi je izgledala da bi mogla biti gotova za kojih 5 minuta (nije još bila poprimila nikakvu boju, samo nije izgledala sirova) maknula sam je iz posude.
U istoj tavi na soku koji je preostao zapržila malo češnjaka sa isjeckanim začinima i nakon minutu položila ribu preko i prelila mlijekom, posula još malo istih začina, poklopila i kuhala tako još kojih 12ak minuta.
Dok se riba kuhala, s gulilicom sam naribala tikvice i malo ih popržila na trunkici kokosova ulja, posolila i popaprila i maknula s vatre.
Riba bi do sada već trebala biti gotova (lako se skidati s kostiju) i namočena u superfinom bijelom umaku. :)
Pašteta od ugora
3,5 žlice maslinova ulja
sok od 1/2 limuna
U zasoljenoj vodi skuhati filete ugora (dok se meso ne počne odvajti, mislim da treba oko 25-30 minuta)
Kad se riba skuha i izvadi iz vode, treba ju pustititi da se malo ohladi. Potom izvaditit kosti (ima ih dosta, pogotovo sitnih) i dobro pregledati da nije ostala koja koščica. U multipraktiku izmiksati ribu, ako je neslana dodati malo soli, maslinovo ulje i sok pola limuna. Ja sam dodala i malo svježeg bosiljka.
Namazati na kruh od slanutka/lana i smazati.
Omlet sa šparogama
2 jaja
Pola svežnja divljih šparoga
mladi luk sitno nasjeckan (po želji)
Sol
Kokosovo ulje
POSTUPAK:
Oprati šparoge i iskidati ih na manje komadiće (2-3 cm). Šparoge se kidaju dok se ne dođe do tvrdog (drvenastog) dijela koji se izdvoji i baci. Tako usitnjene, ubace se u kipuću zasoljenu vodu (tako izgube na gorčini) i kuhaju kojih 5 minuta. Potom se ocijede i ostave sa strane.
Na tavu sa zagrijanim uljem stavi se sitno nasjeckani luk. Dok se luk prži, izmutite jaja i malo ih zasolite. Luk se treba pržiti dok ne krene postajati staklast, a onda se dodaju šparoge i sve se prelije izmućenim jajima. Kad se dovoljno zapeklo na donjoj strani, preokrenuti i peći jos koju minutu.
Njam! :)
Slane palačinke
SASTOJCI :
Čaša brašna od slanutka
1 čaša vode
Prstohvat sode bikarbone
Prstohvat soli
1 jaje
POSTUPAK:
Promiješati brašno od slanutka, sodu i sol u zasebnoj posudi. Izmućeno jaje pomiješati sa vodom i potom dodati suhoj smjesi. Sve ponovo dobro izmiješati i peći poput običnih palačinki.
Ako se koristi ulje na tavi, preporučno je koristiti kokosovo ulje jer je najstabilnije, a i djeluje kao fungicid.
Lasagne
![]() |
SASTOJCI:
Palčinke od slanutka (vidi gore)
za fil:
2 šake iskidanog špinata2 šake iskidane blitve
2 režnja češnjaka
Sir posni (3 jušne žlice)
1 jaje
Začini prema želji (ovdje su korišteni bosiljak,sol, papar, kurkuma)




Nema komentara:
Objavi komentar